Kváskový podpecník Petronely Burianovej
Recept je určený pre:
- Stredne pokročilý
Postup
Z cesta a kvásku vypracujte kompaktné cesto, ktoré necháte nakysnúť na dvojnásobok. Môže to trvať 8-10 hodín
Pripravte si plnku zmiešaním kyslej smotany, bryndze a roztlačeného cesnaku.
Nakysnuté cesto preneste na plech, ktorý ste predtým vymastili a vysypali múkou. Jemne ho roztiahnite po celej ploche. Prstami porobte jamky, aby sa plnka vsiakla pekne do cesta. Ja som použila plech o veľkosti 40x28 cm
Na vrch naneste smotanovo-bryndzovú plnku, posypte nadrobno nakrájanou slaninkou a na kolieska nakrájanou cibuľou. Na vrch natrhajte bylinky.
Nechajte finálne nakysnúť 2-3 hodiny
Pred pečením postriekajte olivovým olejom po celej ploche aj po krajoch.
Pečte pri teplote 200 St.C asi 20 minút a pri teplote 180 St.C. ďalších 20 minút. Dávajte pozor, každá rúra pečie inak.