Lososový tatarák s krekrami zo sépiového inku od Michala Konráda
Recept je určený pre:
- Pokročilý
Postup
Lososa nakrájame na malinké kocky, dame do misky, pridáme na jemno nasekanú šalotku, stonky trebulky, pažítku, wasabi. Pridáme olivový olej, ponzu omáčku, dochutíme soľou a korením. Na záver dobre premiešame.
CItrónovú ponzo omáčku pripravíme z umytého citróna, ktorý nakrájame na tenké plátky. Všetky zvyšné ingrediencie vložíme do hrnca a privedieme do bodu varu. Ostavíme a necháme lúhovať až kým ponzu nevychladne. Na záver obsah hrnca precedíme.
Do hrnca s octom prilejeme vodu, ďalej pridáme cukor, soľ a korenie a následne privedieme do bodu varu. Odstavíme. Uhorku ošúpeme, vydlabeme male guľky, ktoré potom vložíme do nálevu a necháme vychladnút. Po vychladnutí scedíme a dame zamraziť. Podávame mrazené.
Posledným krokom je príprava krekru. Uvarenú sushi ryžu dáme do mixéra, pridáme všetky ostatné suroviny a poriadne rozmixujeme. Rozmixovanú hustú pastu rozotrieme na silikonovú podložku a dáme sušiť na 58 stupnov na 6 hodín.Po vysušení vypražíme na 180 stupňov.
Pred podávaním posypeme ikrou z lososa a dozdobíme bylinkami.