Zakladateľka a autorka potrálu Terapia jedlom motivuje a vedie svojimi radami k zdravému, vyváženému stravovaniu, z ktorého ľudský organizmus najviac benefituje. Silvia je odborníčkou v oblasti zdravotnej biológie a potravinárskch technologií a svoje poznatky šíri ďalej a popularizuje gastronomickú kultúru, v ktorej je jedlo nielen zážitkom, ale aj úžitkom zároveň.
Zámerom konceptu Terapia jedlom, ktorý Silvia komunikuje aj na svojom Instagrame je naučiť ľudí sa stravovať zdravo na každodennej báze a svojimi tipmi motivuje ľudí k zdravším stravovacím voľbám a návykom. Varí bez polotovarov a kladie dôraz na zeleninu, bylinky a kvalitné živočíšne potraviny lokálneho charakteru. Do svojich receptov vlkladá skúsenosti z neustáleho vzdelávania sa, z dlhoročnej práce v gastrosegmente, osvojenia si mediteránskej kuchyne, orientálnej kuchyne, či v štúdiu potravinárskych technológií a všetky tieto skúsenosti prinesie aj do svojich kurzov v Gourmet Academy.